Menu

Argentinië en haar eten

Argentinië

Argentinië is een republiek in het zuiden van Zuid-Amerika.
De totale oppervlakte van het land bedraagt 2.766.889 km2, en daarmee is Argentinië na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika en grofweg 65 keer zo groot als Nederland. Argentinië grenst in het oosten aan Brazilië en Uruguay, in het noordoosten aan Paraguay, in het noorden aan Bolivia en in het westen aan Chili. In het oosten en zuidoosten grenst Argentinië aan de Atlantische Oceaan. Het Andesgebergte vormt in het westen de natuurlijke grens met Chili. Het land is verder ruim 3500 kilometer lang en maximaal 1400 kilometer breed.

Het vlees

Argentinië staat bekend om zijn export van rundvlees, tarwe en graan. Argentijnen zijn de grootste vleeseters ter wereld. Hun rundvlees is van superieure kwaliteit en dat lijkt logisch als je de koeien ziet groeien en grazen op de groenste en grootste weiden die het vee zich kan wensen. De koe wordt in Argentinië op een andere manier in stukken verdeeld dan in de rest van de wereld. De slager zet het mes vaak dwars door het bot en de spier heen, zodat zijn stukken vlees een iets andere vorm hebben dat die bij onze Nederlandse slag.

Vlinderveen 446 (Waterland), 3205 EM, Spijkenisse